Ledertrening

Profil20-ledertrening

Hva kjennetegner en god leder? Handler det om ledervilje eller lederevne? Eller begge? Er du en god leder? Tror de fleste ledere at de er gode ledere? Tror du at deres kollegaer og medarbeidere mener det samme? Handler lederskap om System, Orden og Struktur (SOS), om kommunikasjon, om motivasjon, om å gjøre andre gode, om å få andre til å ta ansvar? Handler det om å ha klare mål? Handler det om å lytte? Om effektivitet og økonomisk teft? Eller handler lederskap først og fremst om kunsten å lede seg selv? Å lede andre uten å mestre denne kunsten, er ingen lett oppgave, derfor vektlegger Profil20-ledertrening økt selvinnsikt som en av flere viktige verktøy. Vår lederskapstrening legger Profil20-rapporten til grunn for lederens muligheter og utvikling som leder. Gjennom større innsikt i egne ressurser, atferd og tenkestil blir vi bedre ledere.

Din lederstil

På en måte kan man si at det er like mange lederstiler som det er ledere. Samtidig kan vi generalisere og grovt dele inn ledere i 4 hovedkategorier etter «Marston`s» og «Hersey og Blanchard`s» modell:

Instruerende/Ansvarssøkende lederstil (Rød)
Støtter mål og resultater
Lederstiler-Web-500pxForretningsmessige relasjoner

Roser resultater, ikke personlighet
Saksorientert
Gir frihet under ansvar

Veiledende/Influenssøkende lederstil (Gul)
Uformell og uforpliktende
Utveksler erfaringer
Entusiastisk
Personorientert
Gir ros offentlig

Detaljstyrende/Kvalitetssøkende lederstil (Blå)
Logiske fremstillinger
Organisert og forberedt
Har god tid til bearbeiding og beslutning
Forretningsmessig formell
Roser kvalitetsegenskaper

Rådgivende/Trivselssøkende lederstil (Grønn)
Tålmodig og logisk fremstilling
God lytter
Trygg og harmonisk
Lojal ovenfor medarbeider
Støtter følelser og verdier

Hvilken leder ligner du mest på? Hvilken leder liker du best å jobbe sammen med? En god leder vet at på samme måte som det finnes ulike lederstiler, finnes det også ulike atferdsstiler. Å lede ulike atferdsstiler krever kunnskap om, og tilpasning til disse. Det lærer du i Profil20-ledertrening.

Prosessbasert ledertrening
En prosessbasert ledertrening baserer seg på å synliggjøre de egenskaper, behov og den tenkestil lederen har, og bli bedre kjent med disse. På den måten blir vi også kjent med andre menneskers egenskaper og tenkestil og kan lettere forstå, kommunisere med, og motivere våre medarbeidere. Profil20-ledertrening legger stor vekt på nysgjerrighet som en viktig egenskap for å utvikle lederskap. Nysgjerrighet ovenfor seg selv og andre.

Jobben din
Spørsmålet; «Hva er jobben din?», får mange svar. Som regel svarer vi med funksjonen eller rollen vi fyller, når vi blir spurt. Men i Profil20 sier vi at jobben vår er å være tilstede. Tilstede i oss selv og i situasjonen. Hva er det å være tilstede i oss selv?

Skreddersydde løsninger
Alle våre ledertreningskurs blir skreddersydd til den enkelte kundes ønkers og behov. Alle spørsmål og henvendelser kan sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .